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Tou Chun Ya Cha Sheng

Tou Chun Ya Cha Sheng

433-50-P
Auf Lager: 166
5
China
4.39
4.39
CN
Herkunftsland
China
Asien
Koffeinspiegel (mg/1g)
0
1-10
11-20
21-30
31-40
41+
Beschreibung
Beschreibung

Tou Chun Ya ist ein roher (Sheng) Pu'erh-Tee aus der Pu'erh-Region Menghai in der Provinz Yunnan. Er wird durch sorgfältige Auswahl der ersten zarten, prallen Knospen der Frühjahrssaison hergestellt. Roher (Sheng) Pu'erh-Tee hat einzigartige Eigenschaften, da er unfermentiert ist und eine Fülle von Rohstoffen wie Tee-Polyphenole enthält.

Das trockene Blatt des Tou Chun Ya ist prall und mit zarten silbrigen "Haaren" bedeckt, was sowohl auf die Frühjahrspflückung als auch auf die hohe Qualität hinweist. Nach dem Ziehen gibt der Tee eine goldgrüne Flüssigkeit ab, die ein frisches Sheng-(Roh-)Pu'erh-Aroma aufweist. Beim ersten Schluck werden Sie die charakteristische Bitterkeit des rohen Pu'erh zu schätzen wissen, die kurz auf der Zungenspitze verbleibt und dann in eine anhaltende Süße und ein starkes Cha-Qi übergeht. Genießen Sie Tou Chun Ya, ein Pu'erh, der Sie sicher begeistern wird.

Wie man eine perfekte
Tasse Tee zubereitet
1 TSP oder 1 BEUTEL
200ml
95°C
1.5 - 3 min
Einzelheiten
Inhaltsstoffe:
Roher Pu'erh-Tee
Bewertungen
Jd Aragon
Juni 2025
[EN] Strong Cha Qi! This one is particularly sweet and has an aftertaste of pineapple and guava. Vey smooth and rich. When you pour your cup you can immediately see the shimmering oils indicating a robust and juicy flavor. A great taste for those interested in trying Sheng Puer. I purchased a second batch to keep in stock with the rest of my "stash".
Jd Aragon
Mai 2025
[EN] Cha Qi is strong with this one but with ease... This has a apparent "funk" aroma when you first open the package. This is a normal for aged and fermented teas and is part of the excitement when you try something new! This immediately reminded me of a sheng pearl no longer in stock from another vendor. You get the sweet notes of over ripe pineapple. The leaves are gorgeous to admire in their dry state, long and twisty like little green snakes. Tea liquor is a bright golden hue and the mouth feel of tea oils is robust and very juicy. The lingering flavor is a great sensation to the taste buds. I recommend starting at a lower steep temp to enjoy the sweetness and work your way up to experiment bitterness control. I will typically start low and boil higher after the fifth steep.
David Pulsford
Oktober 2024
[EN] I like this tea. For me, it has an almost syrupy quality and tastes slightly of cloves and sometimes liquorice. It's a banger !!!
Lily Wang
September 2024
[EN] This is gorgeous raw (sheng) pu'er. I have always liked raw puer. The taste of this tea is sweet, fermented and more complex than green or oolong tea. It is also at good price.